5 kočičích pravidel pro podnikatelky

Kočka! Zvíře i lichotka. Když vám někdo řekne “Ty jsi kočka”, potěší vás. A právě kočka vám může být v podnikání velkým vzorem. Seznamte se s paní kočkou…

1. pravidlo: KOČKA JE MAGNETICKÁ A VÍ TO

Kočka má charisma, nemusí skákat, mňoukat a dožadovat se pozornosti, když vejde do místnosti, všimnete si ji. Nemusí dělat nic, nemusí se předvádět, ona jednoduše JE. Její sebevědomý postoj hovoří za vše. 

Ani vy si nemusíte nasazovat masky a hrát role, abyste získali pozornost klientů. Naopak. Vyzařujte to, kým jste, vaši autentickou záři a ideální klienti se objeví. Každá z vás má své autentické charisma, stejně jako kočka, a je jen na vás, na kolik si dovolíte ho ukázat. 

2. pravidlo: KOČKA SI VĚŘÍ

Už jste viděli kočku, která by o sobě pochybovala? Nikdy! Kočka má sebedůvěru. Nepřichází s pocitem: “Chceš mě mít ve své blízkosti?”, ale s vírou: “Vím, že mě chceš.” Nepochybuje o sobě. Nepřemýšlí nad tím, jestli je dost rychlá nebo dost mazlivá. Nepotřebuje být někým jiným, věří v sebe, taková jaká je. 

Akceptujme to, kým doopravdy jsme a buďme na to hrdí. Když budeme sami sobě věřit, budeme svobodní. Nebudeme jen reagovat na okolí a okolnosti, ale budeme svůj život tvořit. To nejlepší je ve vás. 

3. pravidlo: KOČKA SE UMÍ PROSADIT

Kočka si nenechá zabírat svůj prostor ani překračovat vlastní hranice. Zkuste ji šlápnout na ocas a uvidíte (možná i ucítíte), co ona na to! Nenechá si říkat, co má dělat. Kočka umí komunikovat své potřeby. Když má hlad, chce se jít projít nebo chce pomazlit, nebojí si o to říct. 

I vy si potřebujete chránit svůj prostor a přestat všem a všemu ustupovat. Obzvlášť v podnikání. Ostatní mají totiž jen takový prostor, jaký jim vy sami poskytnete. I vy se potřebujete naučit říkat ne svým svým klientům. Není to sobectví, je to způsob, jak si udržet svobodu.

4. pravidlo: KOČKA JE NEZÁVISLÁ

Vybudovat si přátelství s kočkou není jen tak. Musíte toho být hodní. Pak bude kočka vaším opravdovým přítelem, ale nikdy ne otrokem. Kočka je nezávislá. Žije podle svých přání. Její nezávislost ji dopřává být svobodná a jednat podle své vůle, bez tlaku zvenčí.

Závislost vás omezuje. Jste-li závislí na tom, co někdo druhý řekne, co si myslí nebo co by se mělo, nejste svobodní.

5. pravidlo: KOČKA SI UMÍ VYCHUTNAT ŽIVOT

Připadá vám kočka jako neskutečná lenoška, která celý den nic moc nedělá? Ona ale moc dobře ví, proč to “nicnedělání” dělá. Umí jen být. Vše, co dělá, dělá teď a tady. Nebojí se, že něco nestihne, ale užívá si i to, jak stojí, sedí, leží i spí. Nemá pocit, že je to špatně. I vy potřebujete dobít baterky. Potřebujete zpomalit, zastavit a ocenit se za malé výsledky, kterých dosahujete. Potřebujete vychutnávat život. Problém je, když vnímáte rozjímání a nicnedělání jako ztrátu času. Být produktivní neznamená zaplnit diáře do poslední minuty, ale umět také žít. 

Pro další podnikatelskou inspiraci sleduj můj instagram.

Životní, kariérní a Ikigai koučka
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů